Levering 2-3 hverdage           /           14 dages returret           /           Fri fragt ved køb over 1.500kr.

u

Hvor kan fliserne bruges?

Fliserne kan bruges alle steder, blot det ikke er i vådrumszone (f.eks. i brusenichen), på gulvet eller udenfor.

u

Hvor stor er hver flise, og hvad er den samlet tykkelse (inkl. montageplade)?

Click’n Tile fliser findes i to varianter. En 10×10 cm flise og metroflisen som er 13,3×6,6 cm flisen. Tykkelsen på flisen inklusive monteringsplade og klæbemiddel er ca. 8,2 mm.

u

Kan jeg mikse 10x10 og metroflisen?

Det kan man sagtens. I længden svarer 3 stk. metrofliser til 4 stk. 10×10 fliser, og i højden svarer 5 stk. metrofliser også til 4 stk. 10×10 fliser.

u

Kan monteringspladen limes ovenpå almindelige fliser?

Ja, monteringspladen kan limes på glacerede fliser, rå fliser, træ, profilbrædder, malet, tapseret, filtet og rå vægge. Det eneste, man skal være sikker på er, at underlaget er bærende (ikke løst siddende) og rengjort. Jo mere ru/ujævnt underlaget er, desto mere lim bruger man. Husk, at resultatet ikke bliver bedre end underlaget.

u

Hvordan fjernes overskydende lim?

Hvis du ønsker at fjerne monteringspladen, vil limen med stor sandsynlighed fortsat sidde på væggen. Limen kan fjernes med kniv, hvorefter væggen skal spartles og males.

u

Kan jeg montere bagpladen med dobbeltklæbende tape?

Det kan du godt, og tapen kan købes i vores webshop.

Det “svage element” ved dobbeltklæbende tape er ikke tapen, men derimod overfladen på væggen. Vi anbefaler derfor ved montering på malet væg, at man også hæfter montagepladen fast i hjørnerne med en hæftepistol.

u

Hvad gør jeg med fuger?

Click’n Tile er uden fuger og derfor nemme at afmontere. Hvis man ser fliserne fra siden, vil man kunne se, at de sidder tæt ved montagepladen, men også at der er 1,2 mm sprække i toppen.

u

Kan Click'n Tile benyttes i en fødevarevirksomhed?

Ja, men da fødevarestyrelsen kræver at “væggene i produktionslokaler eller -områder skal være beklædt med en lukket og aftørlig overflade”, skal revnen mellem fliserne fyldes med sanitetssilikone eller epoxyfuge.

u

Hvordan vasker jeg fliserne?

Med almindelig universalrengøringsmiddel. Det anbefales ikke at benytte skuremiddel, da det vil polere overfladen.

u

Kan fliserne tåle at komme i opvaskemaskinen?

Ja bare at temperaturen er under 42 grader. Alternativt vil vi anbefale at de puttes i et hovedpudebetræk og vaskes i vaskemaskinen på 30-40 grader.

u

Kan fliserne tåle varme fra kogeplader?

Ja det kan de sagtens. Hvis du har gaskogeplader, skal du sikre dig at der er minimum 3 cm fra kanten af din gaskogeplade til fliserne.

u

Hvad med kalk?

Hvis du bruger fliserne, hvor der er kalk, så anbefaler vi, at du har en lille forstøver, hvor du blander citronrengøringsmiddel 1:10 med vand. Blandingsforholdet er dog afhængig af rengøringsmidlet. Når du herefter ønsker at rengøre fliserne, gøres det blot ved at bruge forstøveren. Herved får rengøringsmidlet lov at arbejde, samtidig med at det er bedre for miljøet.

u

Hvordan skæres fliserne til?

Med en almindelig 10 cm. skærekasse. Hvis du skal skære mange fliser, så kan du også benytte en stiksav, rundsav eller kap-/gæringssav.

u

Hvad er fliserne lavet af?

Fliserne er lavet af ABS plast (samme plast som man bruger til LEGO klodser), og da ABS plast har den fantastiske egenskab, at det kan genbruges, har vi etableret et retursystem, hvor du kan få pant for dine overskydende fliser.

u

Hvor stabile er farverne?

I vores test har vi ikke konstateret farveskift over tid, men teoretisk set vil det kunne ske. Derudover vil der kunne forekomme minimale farvervariationer fra produktionsordre til produktionsordre.

u

Hvad gør jeg, hvis der er en stikkontakt på væggen?

Du afmonterer stikkontakten og afsikrer ledningerne, limer montageplade ovenpå, og skærer hullet ud. Fliserne skæres til, inden stikkontakten kan monteres igen. Et lille fif er, at du kan skrue stikkontakten eller afbryderen fast til indmurings- eller forfra dåsen med afbryderskruer. Bemærk at det kun er en autoriseret elektriker, som må afmontere/udskifte en stikkontakt, og at stikkontakten skal sidde udenpå fliserne.

u

Kan jeg hænge hylder eller kroge op på Click’n Tile væggen bagefter?

Ja selvfølgelig, man skal blot huske at forbore et lille hul i flisen og montagepladen. Skruen skal hæfte (sidde fast) på bagvæggen.

u

Hvor lang tid tager det at montere?

Montageplade findes i to varianter 90×60 cm og 180×60 cm. Det tager ca 15-30 minutter at montere en montageplade. Hvor længe det tager dig at montere fliserne, er op til den enkelte. Hvis der skal tilskæres fliser, tager dette ca. 2 minutter pr. flise afhængig af, om man bruger en skærekasse eller en kap-/gæringssav.

u

Hvor meget skal jeg bestille?

Regn dit areal ud. Den lille montageplade er 0,54 m2 og den store 1,08 m2. For hver 1 m2 skal der bruges 100 stk 10×10 fliser eller 120 stk. metrofliser samt 0,5 l lim.

u

Hvad hvis væggen er filset/pudset?

Hvis væggen er filset eller pudset, skal du først prime væggen med Microdispers også kaldt Pudsgrunder. Microdispers sørger for optimal vedhæftning og giver overfladen en ensartet sugeevne.

u

Kan jeg printe på fliserne?

Ja, du har mulighed for at få printet dine personlige motiver på fliserne. Priserne kan du se i fanen “Sådan gør du” “Print på fliser”, men send en mail til LTH@clickntile.com, som vil styre dig igennem hele processen.

u

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er stadig er usikker?

Vi har lavet en YouTube Playliste, hvor vi gennemgår montageprocessen skridt for skridt. Den kan vi virkelig anbefale. Hvis du herefter stadig har spørgsmål, så er velkommen til at kontakte Lars Thomsen på mail LTH@clickntile.com. Vi elsker spørgsmål, for vi lærer noget hver gang.